Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Ng Han Guan
Bild: Ng Han Guan

Slavar under facebook

Stackars ni som är så beroende av sociala medier i stället för att ägna er åt umgänge med familjen, skriver signaturen Ulf.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Hur många timmar spendrar vi varje dag på facebook?

På spårvagnar, bussar och pendeltåg sitter nog 90 procent och kikar i sin smartphone – och då troligen stämmer av läget på FB och/eller instagram?

Och jag gissar att kontorsarbetande spenderar minst två timmar varje dag för att hålla sig ”uppdaterade”; och detta gör man sannolikt på arbetstid!

Lyssnar man på P4 Göteborg (och även andra radioprogram) uppmanas man väldigt ofta att lägga in bilder och skicka kommentarer till diverse FB-sidor. Varför?

Är ni som programansvariga så osäkra på er verksamhet? Förstår ni att ni påverkar Sveriges produktivitet negativt genom dessa uppmaningar?

Och stackars ni som är så beroende av sociala medier: måste ni hela tiden stämma av vad som hänt på FB och hur många ”likes” ni fått?

Egentligen inga problem om du gör det på fritiden – i stället för att ägna dig åt umgänge med familjen!?

För FB är ju viktigare än socialt liv med nära och kära?

Ulf