Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Karl af Geijerstam
Bild: Karl af Geijerstam

Slappt påstå sig inte kunna hitta föraren

Vi bussresenärer kan bli skadade, få men för livet och till och med förolyckas när en bussförare beter sig så illa, skriver Bengt Gustafsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Västtrafiks bussförare satt och läste när han körde. En passagerare dokumenterade det trafikfarliga beteendet med mobiltelefon. Busschaufförens arbetsgivare påstår sig inte kunna identifiera föraren. En ofattbar inställning.

Kontakta passageraren som dokumenterade händelsen för att få veta vilken busslinje det gäller samt dag och klockslag för händelsen! För inte får väl bussförarna byta pass med varandra utan att meddela sin arbetsgivare detta?

Vi bussresenärer överlämnar oss åt Västtrafik, dess underleverantörer och dessas busschaufförer. Vi kan bli skadade, få men för livet och till och med förolyckas när en bussförare beter sig så illa. Arbetsgivaren visar allmänfarlig slapphet och förakt för oss genom att inte utreda händelsen och håller en olämplig förare om ryggen. Föraren måste naturligtvis skiljas från sin tjänst efter sitt ansvarslösa beteende. Om cheferna på bussföretaget inte bryr sig om att ta reda på vem som körde, måste även de skiljas från sina arbeten. För Västtrafik måste det vara en självklarhet att vidta alla åtgärder för att se till att detta blir gjort – och inför kommande upphandling ställa sådana krav på bussbolaget att liknande händelser får konsekvenser för dem som inte begriper sitt ansvar.

Västtrafik måste genast och självmant kontakta Polisen och Transportstyrelsen!

Bengt Gustafsson