Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nu gäller det för politikerna att hålla i pengarna och då ingår inget överdådigt firande, anser insändarskribenten. Bild: Anders Ylander

Slösa inte våra pengar på 400-årsjubileumet!

Ansvarsfulla politiker bör tar ansvar för våra skattemedel och snarast sätta upp riktlinjer för att endast avsätts medel till det allra nödvändigaste, för att fira staden, skriver ”En göteborgare”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Göteborg & Co vill ha ett hejdundrande firande nu när Göteborg snart ska fylla 400 år. Med tanke på alla kostnader, som nu kommer skena i spåren av corona, så är det rent av dumdristigt att lägga medborgarnas pengar på ett överdådigt jippo.

På samma gång som sjukvården går på knäna, skolorna utarmas och äldreomsorgen brister så kommer en uppsjö av människor bli av med sina arbeten innan krisen är över. Resurserna borde istället läggas på att exempelvis skapa nya arbetstillfällen till unga, praktikplatser, fler bostäder, stöd och hjälp till krisande företag, och så vidare.

Ansvarsfulla politiker bör tar ansvar för våra skattemedel och snarast sätta upp riktlinjer för att endast avsätts medel till det allra nödvändigaste, för att fira staden.

En göteborgare

LÄS MER: Försenade jubileumssatsningar inför Göteborgs 400-årsdag