Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Slå ihop bostadsbolagen

Stora besparingar skulle kunna göras om alla de kommunala bostadsbolagen i Göteborgs slogs ihop till ett enda, skriver signaturen Hyresgäst och göteborgare.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

I hårda besparingstider så borde väl en sammanslagning, av de olika kommunala bostadsbolagen i Göteborg vara högst angeläget. Det skulle generera en hel del pengar till vår kommunkassa bland annat genom minskade löne- och lokalkostnader.

Det finns säkert många administrativa tjänster som skulle kunna sparas in om allt blev ett och samma bolag i stället. I dagsläget huserar bostadsbolagen även i olika fastigheter, då de alla har egna huvudkontor.

Utgifterna för lokalkostnader skulle minska betydligt vid en sammanslagning, då alla bolagen skulle kunna finnas under ett och samma tak. Även hyresgäster skulle kunna ta del av dessa besparingar genom att få lägre hyror, fler reparationer och liknande.

Hyresgäst och göteborgare