Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Tyvärr ser jag dagligen människor i bilar där föraren har mobilen i ena handen och även blicken neråt, skriver insändaren. Bild: Erik Nylander/TT

Släpp mobilen och håll i ratten

Den dagen (för den dagen kommer) du orsakar en olycka där någon medmänniska, en vuxen eller ett barn skadas, då är det för sent att ångra och dra tillbaka klockan, skriver Katarina.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

En påminnelse till dig som dagligen sitter med din mobil i handen trots att du kör bil. Sedan 2018 finns det en lag som förbjuder dig att hålla i mobiltelefonen när du kör bil. När man kör bil så kör man bil, du ska alltså inte läsa sms, skicka sms, twittra och liknande. Ska du prata i telefonen måste du göra det genom någon form av handsfreeteknik. Händerna ska var på ratten under körningen och fokus ska ligga på trafiken – inte någon annat.

Tyvärr ser jag dagligen människor i bilar där föraren har mobilen i ena handen och även blicken neråt. Spelar ingen roll om det är en liten väg, motorväg eller landsväg.

Så snälla, händerna på ratten när du kör bil. Det finns inte utrymme att göra något annat, en olycka händer så lätt och det är ett ögonblicksverk. Påminn gärna dig själv och andra.

Katarina