Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Jonas Lindstedt/TT

Släng ut rötäggen istället

Ge polisen ytterligare medel att identifiera och lagföra ordningsstörande precis som ute på stan. Driv igenom den så kallade villkorstrappan, skriver signaturen En RIKTIG supporter.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Bänkade mig som vanligt på Gamla Ullevi i lördags då Blåvitt spelade hemma mot GIF Sundsvall. Som vanligt alltså. Inget konstigt med det. Har bänkat mig på läktaren de senaste 60 åren då Blåvitt spelat hemma. I lördags var det lite annorlunda. På min sittplats fanns det en fasttejpad lapp om att jag skulle vara tyst! Är skapligt informerad om vad som händer ute i samhället så jag visste vad det var frågan om. Efter att ha skummat rubriken slängde jag lappen.

Till och med speakern var tyst de första 20 minuterna. Inga kommentarer om gula kort eller odds. Mycket märkligt. Jag fick alltså inte den service från arrangören som jag har rätt till.

Jag var naturligtvis inte tyst under de första 20 minuterna. Jag applåderade (både Blåvitt och motståndare vid bra insatser som jag alltid gjort), jag tjoade och kunde till och med prata i normal samtalston med läktargrannar eftersom det var relativt tyst på sittplats men absolut inte helt tyst. Många applåderade på sittplats och levde med i matchen precis som jag.

Jag slapp hosta och torka ögonen. Det du.

Efter alla bengalbränningar och raketskjutningar skyller en organisation som kallar sig ”Rädda svensk fotboll” på polisen. Befängt. Släng ut rötäggen som kallar sig supportrar. Ge polisen ytterligare medel att identifiera och lagföra ordningsstörande precis som ute på stan. Driv igenom den så kallade villkorstrappan. Samhället utanför fotbollssfären accepterar inte de resurser som polisen måste lägga ned för att få bukt med så kallade supportrar som tror att man kan göra vad som helst bara man är en tillräckligt stor grupp. Jag som fotbollsälskare och medlem i IFK Göteborg gör inte det heller.

En RIKTIG supporter