Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Att anklaga Sverigedemokraterna för polariseringen i Sverige är i mina ögon rakt av oförskämt, skriver insändaren. Bild: Adam Wrafter/SvD/TT
Att anklaga Sverigedemokraterna för polariseringen i Sverige är i mina ögon rakt av oförskämt, skriver insändaren. Bild: Adam Wrafter/SvD/TT

Skyll inte polariseringen på Sverigedemokraterna

Att ha åsikten att invandringen bör begränsas och borde ha begränsats långt tidigare gör dig snabbt till persona non grata, skriver Magnus Andersson i en replik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

17/2 Många som kan få politiska körkort indragna

14/2 Körkort för politiker behövs

Bernt Eklund vill dra in det politiska körkortet för Björn Hellgren med motiveringen att denne kör enkelriktat "och inte ser helheten". För att se helheten behöver man även ha koll i backspegeln.

Att anklaga Sverigedemokraterna för polariseringen i Sverige är i mina ögon rakt av oförskämt.

Polariseringen i Sverige uppstod i takt med att den politiska PK-majoriteten gjorde Sverige till ett av Europas största immigrationsländer.

Tillåter man så många människor från väsensskilda kulturer att bosätta sig i ett tidigare relativt homogent land måste man väl ändå inse att vissa i befolkningen känner att de behöver protestera?

Men att ha åsikten att invandringen bör begränsas och borde ha begränsats långt tidigare gör dig snabbt till persona non grata. Såväl i offentligheten som i det privata där de (själv)goda snabbt och behändigt gärna utesluter dig ur gemenskapen istället för att ta en diskussion.

Det om något är väl att polarisera?

Magnus Andersson

LÄS MER: Oklar effekt av migrationsförslag

LÄS MER: Studie: Covid-19 delade svensk ytterhöger

LÄS MER: Låt de ensamkommande stanna – vi tjänar på det!