Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fattigdom leder inte automatiskt till kriminalitet, skriver signaturen Birgitta 49. På bilden  arbetarfamilj i Stockholm på 40-talet.
 Bild: SvD/TT
Fattigdom leder inte automatiskt till kriminalitet, skriver signaturen Birgitta 49. På bilden arbetarfamilj i Stockholm på 40-talet. Bild: SvD/TT

Skyll inte på klasskillnaderna

Att påstå att strängare straff inte löser några problem och i stället peka på klasskillnader som orsaken till det eskalerande våldet är att förminska detta stora samhällsproblem, skriver signaturen Birgitta 49.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till Ragnvald Nilsson, 15/9

Kriminaliteten ökar i form av dödsskjutningar i stort sett varje vecka, grova rån, misshandel och råhet. Att då påstå att strängare straff inte löser några problem och i stället peka på klasskillnader som orsaken till det eskalerande våldet, som en del gör, är att förminska detta stora samhällsproblem göra det väl lätt för sig.

Min mormor begick inte ett enda brott. Hon föddes 1896 och fostrade tre barn som ensamstående. Där och då fanns det fattigdom och klasskillnader.

Rosor till alla människor som byggt upp vårt samhälle och gjort sitt allra bästa för att med moral, ärlighet och slit uppfostrat sina barn till hederliga människor.

Ris till politiker som i dag inte klarat av att förvaltat detta arv!

Birgitta 49