Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Skulle beställa en container - det blev en busshållplats!

Det måste ha funnits god tid att informera oss boende om en så här stor förändring men nu står vi inför fullbordat faktum och grävskoporna har redan börjat gräva, skriver Lars Sahlman.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Buss bussar Blå ExpressKungsbackabussar. Fria resor för pensionärer under lågtrafik.
Buss bussar Blå ExpressKungsbackabussar. Fria resor för pensionärer under lågtrafik.

Trafikplanering är ingen lätt sak, det har vi förståelse för. Däremot förstår vi inte varför förändringar som innebär betydande olägenheter under lång tid framöver inte kommuniceras med direkt berörda.

Det var först när vi boende på Lilla Bergsgatan 1 skulle beställa en container som det gick upp för oss att en betydande del av trafiken från Linnéplatsen mot centrum kommer att ledas via Lilla Bergsgatan på grund av de omfattande arbetena med kommande station Haga. Dessutom kommer vi att få en busshållplats någon meter från vår entré. Förändringen kommer att vara i minst två år!

Linjerna 25 och Blå Express kommer att stanna och starta utanför våra sovrum och vardagsrum från cirka 05.30 tills nattrafiken slutar cirka 01.30. Under högtrafik stannar och startar bussar utanför vårt hus i snitt var tredje minut. Alla inser vad detta betyder för nattsömn, och så vidare.

Nu står vi inför fullbordat faktum, grävskoporna har redan börjat gräva.

Ur vår synpunkt hade det varit betydligt bättre att placera hållplatsen något längre upp på Sprängkullsgatan. Där finns ett café och mittemot finns Universitetet. En placering högst upp på Lilla Bergsgatan skulle också vara mindre störande då fastigheten på sydsidan i huvudsak är Gårda Textils affär och mitt emot ligger Handelshögskolan.

Vi har inte fått någon information i ärendet annat än det vi grävt fram själva när vi såg att gatan skulle stängas av för arbete. Planerna för trafikomläggningen måste ha funnits klara ett bra tag. Det måste ha funnits god tid att informera oss boende om en så här stor förändring. Nu står vi inför fullbordat faktum, grävskoporna har redan börjat gräva.

I vår fastighet bor barn som ska till skolan på morgnarna. Från att tidigare ha gått över en glest trafikerad gata måste de nu passera via en busshållplats och en tungt trafikerad smal gata. Vi befarar att många irriterade bilister kommer att köra om stillastående bussar vilket kommer att utgöra en stor fara.

Lars Sahlman