Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: TT
Bild: TT

Skuldbelägg inte oss unga

Det är skevt att lägga ansvaret för klimatkrisen på de unga. Det är inte ungdomar som flyger med jobbet stup i kvarten, skriver Elsa, 16 år.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

till Ragnvald Nilsson, 22/3

Det är många som skrivit negativt om klimatstrejken senaste tiden. Att det är dags att göra något på riktigt. Jag skulle vilja säga att det Greta och många andra ungdomar med henne gör är livsviktigt. Vi kommer inte kunna lösa klimatkrisen genom att sopsortera och cykla. Vi behöver en större förändring och den måste ske på politisk nivå.

Dessutom tycker jag det är skevt att lägga ansvaret för klimatkrisen på de unga. Det är inte ungdomar som flyger med jobbet stup i kvarten. Det är inte ungdomarna som planerar flygresor för familjen även om de följer med när de blir bjudna. Ungdomarna har inte råd att handla nya jeans hela tiden.

Jag vet så många fler ungdomar som brukar åka kollektiv än jag vet vuxna. Jag känner inte någon som brukar få skjuts till skolan varje dag, jag känner desto fler som tar bilen till jobbet varje dag. Jag tycker det är dags för vuxna att sluta klaga när ungdomar skrider till handling och i stället göra något själva. Det är trots allt de vuxna som har störst ansvar i det hela.

Elsa 16 år