Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Anders Wiklund/TT
Bild: Anders Wiklund/TT

Skrämmande akademikerprotest

100 professorer, lektorer och doktorander vill porta Richard Jomshof (SD) från en föreläsningsserie på Göteborgs universitet. Det är både skrämmande och komiskt, skriver signaturen Greta.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Skrämmande och trist att nästan 100 professorer, lektorer och doktorander skrivit under en lista för att hindra Richard Jomshof (SD) att delta i föreläsningsserien ”Så tänker en partistrateg” (GP 30/11).

Skrämmande och nästan komiskt att ett skäl för att särbehandla honom och exkludera SD skulle vara att ”föreläsningen bryter mot universitetets likabehandlingsprincip då den exkluderar grupper”.

Det är inte genom att strypa åsikts- och yttrandefriheten som man värnar den svenska demokratin och inte heller värnas ”universitetets grundläggande värderingar om alla människors lika värde”.

Även åsikter som kan uppfattas som obehagliga måste ha rätt att framföras av vem som helst och kunna bemötas fritt.

Om man enbart vill tillåta de egna åsikterna att höras och utesluta alla andras så skulle vi få ett mycket tyst och mycket skrämmande samhälle.

Greta