Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Innan resurser att ta hand om elever som kämpar med många olika problem togs bort kunde vi lärare, tillsammans med elevvårdsteamet, verkligen stötta elever med olika förutsättningar både socialt och individuellt, skriver insändaren. Bild: JESSICA GOW / TT
Innan resurser att ta hand om elever som kämpar med många olika problem togs bort kunde vi lärare, tillsammans med elevvårdsteamet, verkligen stötta elever med olika förutsättningar både socialt och individuellt, skriver insändaren. Bild: JESSICA GOW / TT

Skolan ska ägna sig åt utbildning

Lugna, trygga skolor är en god grund för en god framtid för hela vårt samhälle, skriver ”Maj53” i en replik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

25/10 Skolan avgörande i bekämpningen av brottsligheten

20/10 Skolan är inte lösningen på brottsligheten!

Du har rätt i att ett godkänt högstadiebetyg öppnar dörrar till en bättre framtid och vidare studier. Detta är avgörande för att man ska lyckas i vårt samhälle.

Jag menar att det är just utbildning skolan ska ägna sig åt. Lyfta varje elev efter de förutsättningar man har. Detta är ju kärnan i en lärares uppdrag.

Innan resurser att ta hand om elever som kämpar med många olika problem togs bort kunde vi lärare, tillsammans med elevvårdsteamet, verkligen stötta elever med olika förutsättningar både socialt och individuellt. När dessa team förminskats har det lagts på lärare att vara "sitt eget elevvårdsteam". Alla kan ju förstå att detta inte håller i längden. Ta tillbaka de kraftfulla elevvårdsteamen så kommer många elever att klara sig bättre, och indirekt är detta ett led även i att hindra unga från att välja brottets bana. Lugna, trygga skolor är en god grund för en god framtid för hela vårt samhälle.

Tyvärr finns grupper i samhället som inte hjälps av detta. Det är i dessa grupperingar samhället måste gripa in kraftfullt och visa att det inte är okej med tioåriga knarkkurirer och hjälpredor för de kraftigt kriminella. Enligt den senaste forskningen anser man att mjukare åtgärder inte hjälper i vissa grupperingar. De som befinner sig i dessa destruktiva miljöer lyssnar inte.

När du i ditt svar på min artikel kommenterade betyg i ordning och uppförande håller jag med. I mitt inlägg konstaterade jag bara att de togs bort, inte att de skulle införas igen.

Maj53

LÄS MER: Brottsliga studenter ska lättare stängas av

LÄS MER: Var sjunde man är positiv till sexköp