Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Petra Lindell / TT

Skolan måste ta större ansvar

Skolan måste börja ta större ansvar för eleverna. Eftersom föräldrar har sina arbeten att sköta hinner de inte med att hjälpa, tillrättavisa och uppfostra sina barn, skriver Fredrik Wallerius.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Skolan måste börja ta större ansvar för eleverna. Eftersom föräldrar har sina arbeten att sköta hinner de inte med att hjälpa, tillrättavisa och uppfostra sina barn. Barnen är heller inte tillgängliga på grund av någon aktivitet på kvällen såsom fotboll, innebandy eller tevespel. Den tid som blir över använder barnen, och även föräldrarna, till att titta på omvärlden genom sina mobiltelefoner.

Skolan bör återfå en mer auktoritär ställning. Det låter sig dock inte göras eftersom människor på ledande poster i dag gick i ”flumskolan” som började införas på åttiotalet och är alltjämt rådande. I Göteborgs kommun har vi tydliga exempel på omdömeslösa politiker som tycker att de kan fortsätta att ”flumma runt” med linbana, Västlänk och Skeppsbron.

Skolans sammanbrott är ett större hot än klimatförändringarna. Har vi dålig skola så finns det ingen som kan tackla framtidens problem.

Fredrik Wallerius