Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Linn Bergbrant
Bild: Linn Bergbrant

Skogen är vår klimatresurs

Det är en passiv åtgärd om man in i absurdum skulle låta bli att avverka skogen och utnyttja den som kolfälla, skriver signaturen Göran C.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till Robert P, 18/10

Skogsenergi är lika mycket förnybar som vattenkraft och vindkraft. Alla tre får sin energi från solen, i skogens fall via fotosyntesen.

Att använda skog till biobränslen för fordon är en win-win-företeelse. Den stora vinsten ligger i att man inte via bensin och diesel matar in nya kolatomer i systemet. Skogens kolatomer är redan inne i cirkulationen. Alltså påverkar man klimatet i positiv riktning nu, jag upprepar nu.

Det är en passiv åtgärd om man in i absurdum skulle låta bli att avverka skogen och utnyttja den som kolfälla. Tillväxten av alla träd i skogen binder kol, ja. Men i andra ändan, när träden självdör, återgår kolatomerna till systemet.

Göran C