Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skatt på sällskapsdjur för miljöns skull

Vi har höga skatter på bensin, kanske borde man införa något liknande för djur som hålls enbart för sällskaps skull? skriver signaturen Miljövän.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Debatten om hur vi tar hand om vår miljö har blivit väldigt aktuell den senaste tiden och det är bra att vi tänker till så att vi inte kör bil i onödan, konsumerar onödigt mycket kött, flyger till avlägsna resmål trots att vi har en helt fantastisk natur att vistas i här hemma i Sverige och så vidare.

Jag saknar dock en aspekt, nämligen den om sällskapsdjur. Många människor har till exempel en eller flera hundar, som lever på i huvudsak köttbaserad mat, vilket naturligtvis är en lika stor miljöbov som när människor äter kött. Jag förstår att man tycker det är mysigt med sällskapsdjur och många ser sin hund eller katt eller häst som en familjemedlem, men är det verkligen rimligt att hålla sig med husdjur när, vilket i vart fall somliga menar, jorden håller på att gå under?

Vi har höga skatter på bensin, kanske borde man införa något liknande för djur som hålls enbart för sällskaps skull?

Miljövän