Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Henrik Montgomery/TT
Bild: Henrik Montgomery/TT

Skarpa kontraster

Det är obegripligt att vi har lagar som skyddar dem som vill oss ont medan de som kan bidra positivt till Sveriges framtid utvisas, skriver signaturen Anders.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

SVT:s Rapport visade nyligen två inslag som var starka kontraster. I det första berättade man om de sex islamisterna (varav flera är imamer) som bevisligen är ett hot mot vår säkerhet och i det andra om förtvivlade unga afghaner. Islamisterna får stanna och afghanerna ska utvisas.

Det är obegripligt att vi har lagar som skyddar dem som vill oss ont medan de som kan bidra positivt till Sveriges framtid utvisas. Ska ett nytt Drottninggatan till för att regeringen ska vakna ur sin slummer?

Att säkerheten för sex personer som inspirerar andra till extremism väger tyngre än säkerheten för tio miljoner svenskar är bisarrt, och skulle ett nytt terroristdåd med kopplingar till dessa sex inträffa kommer domen över regeringen vara stenhård.

Anders