Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stenungsbaden.
Stenungsbaden.

Skär i det kommunala träsket

Ett problem i Göteborg är alltför många kommunala bolag där det ena inte vet vad det andra gör, skriver signaturen Maj53.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Slutreplik till Yvonne Lind, 10/9 och 17/9

Du beskriver problemet väldigt bra. Göteborg kan inte jämföras med andra kommuner eftersom vi har otroligt många kommunala bolag och förvaltningar jämfört med andra kommuner. Du menar att detta är orsaken till att ni är så många kommunikatörer.

Ett problem i Göteborg är alltför många kommunala bolag där det ena inte vet vad det andra gör, trots kommunikatörer. Alla andra poster är också mångfaldigade, såsom styrelsemedlemmar, ekonomer, underchefer med mera.

Jag har själv arbetat som chef. I en chefs arbetsuppgifter ingår att man kommunicerar och håller sig informerad med och om de verksamheter som tangerar ens egen.

Just i dagarna har GP berättat om att flera chefer i kommunala bolag och förvaltningar rest till Stenungsbaden på konferens för att just kommunicera med varandra.

Just i dagarna har GP berättat om att flera chefer i kommunala bolag och förvaltningar rest till Stenungsbaden på konferens för att just kommunicera med varandra. Detta dessutom till en stor kostnad, när äldrevårdsavdelningar, skola, sjukvård och blodcentral måste spara ännu mer med sjukskrivningar som följd.

Vi göteborgare har fått nog.

Tillsätt en statlig, oberoende grupp av strateger och ekonomer och skär i det kommunala träsket. Den dag vi kan se hur kommunala bolag slås ihop, projekt kontrolleras och förvaltningar effektiviseras, den dagen kommer jag tro på politiker igen, den dagen kan välfärden räddas. Pengar finns men de går till fel saker.

Maj53