Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vårdvalet har sänkt kvalitén och höjt kostnaderna radikalt, menar insändarskribenten. Bild: isabell Höjman/TT
Vårdvalet har sänkt kvalitén och höjt kostnaderna radikalt, menar insändarskribenten. Bild: isabell Höjman/TT

Sjukvården liknar allt mer en industri

Våra politiker tror att vi ska hinna med mer om vi sitter och administrerar i stället för att träffa patienterna, skriver Susanne.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Efter många år inom primärvården i Göteborg har jag helt tappat förtroendet för våra politiker och deras tjänstemän och därmed även för alla chefsnivåer därunder.

Vårdvalet har sänkt kvalitén och höjt kostnaderna radikalt. Varför görs färre insatser per ”arbetare” i dag än för 15 år sedan för patienterna? Varför är det så svårt att komma fram och få prata med någon inom vården? Varför ska allt skötas via nätet?

LÄS MER: Vård och operationer blockeras när patienter inte kan skrivas ut

Svaret är att våra politiker tror att vi ska hinna med mer om vi sitter och administrerar i stället för att träffa patienterna.

Tror verkligen våra sjukvårdspolitiker att de verkligen svaga och dåliga patienterna vill ha ett sjukvårdssystem som liknar en industri, där det är produktion som räknas och inte mötet med patienten? Ekonomer och IT-konsulter styr det mesta inom den offentliga sektorn. Detta kan bara sluta på ett sätt. Kostnaderna skenar och vården blir sämre.

Inte undra på att vi som är anställda inom vård, skola och omsorg inte orkar arbeta heltid och får gå ner i tid på grund av all stress som administrationen innebär.

Susanne

LÄS MER: Pär Lundqvist (L) blir ny sjukvårdstopp i Västra Götalandsregionen

LÄS MER: Utred en digital vårdtjänst för unga med psykisk ohälsa