Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Simhall ska byggas i Kortedala

Simhallen i Kortedala beräknas vara klar under 2023, skriver Ulrika Samuelsson, enhetschef på Göteborgs Stad.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

till Håkan Lundqvist, 2/3

Håkan Lundqvist undrar vad som händer med planerna på en simhall i Kortedala. I november 2019 blev det klart med finansiering för simhallen i och med kommunfullmäktiges beslut om investeringsbudget för 2020-2023. På idrotts- och föreningsnämndens senaste möte, 25 februari, fattade politikerna beslut om ändrad placeringen av simhallen, detta för att påskynda bygget.

Den tidigare rekommenderade placeringen vid Kortedalavallen kräver ändring av detaljplan som visat sig ta lång tid. Genom att bygga simhallen där ishallen Isdala står idag kan en simhall i området stå färdig flera år tidigare. Tomten är lämplig då det redan finns en byggrätt för idrottsändamål och ishallen ska rivas (en ny ishall ska byggas i Kvibergs Park). Simhallen i Kortedala beräknas vara klar under 2023.

Ulrika Samuelsson, enhetschef Utveckling & omvärldsbevakning, idrotts- och föreningsförvaltningen, Göteborgs Stad