Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Stefan Bennhage

Ser inte älven för alla vägar

Miguel Odhner (S) i Kungälv oroar sig för pendeltrafiken när denna behöver stoppas ett halvår mellan Ytterby och Göteborg. Hur ska folk ta sig fram utan trafikinfarkt? Det finns en enkle lösning, skriver Mariann Robertson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Läste just om alla trafikbekymmer med anledning av broarbetet i Kungälv. Kommunstyrelsens ordförande Miguel Odhner (S) känner sig väldigt orolig. Han tycks tro att det enda som finns är motorväg, broar, bilar och tåg, så nu är det kört. Men människa, se dig omkring, den ligger ju där mitt i staden! Den går genom landskapet jämte motorvägen som en fantastisk vattenväg mellan Kungälv och Göteborg.

Plocka fram den kreativa sidan och transportera människor med båt under renoveringsperioden. Använd för en gångs skull Göta älv, den finns där och redan i dag är den redo för transporter. Den behöver inte ens asfalteras.

Mariann Robertson