Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

SD är kanske räddningen

Det politiska etablissemanget har misslyckats att ta tag i samhällsproblemen. Politisk korrekthet och falsk snällhet är nog farligare för vårt land än att SD skulle få ökat inflytande, skriver signaturen Björn.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till Lasse, 1/11

Vad är bäst för Sverige? Jag förstår din argumentation. Det är ibland en tillfällighet vilken ståndpunkt man väljer att inta. Vi drömmer båda om en kärleksfull värld.

En sak vet jag: Välfärden i Sverige vittrar sönder. Den sista tiden har jag läst om personrån på våra gator. Jag råkade själv ut för ett på Vasagatan den 8 mars. Axplock ur GP i närtid: Allmänheten riskerar att drabbas av skjutningar, Sahlgrenska måste spara 580 miljoner på ett år, Demonstrationer mot sparkraven i skolan, Lungkliniken på Sahlgrenska stänger – trots enormt behov.

Sjukvårdspersonal med flera i debattartiklar och insändare i GP verkar förvånade över att det skärs ned i just deras verksamhet. Ser man inte sambandet mellan hög migration och minskade resurser i välfärdssystemet? Utanförskap kostar. Nedskärningarna i välfärden är ett faktum. Svenskarna verkar ha tagits på sängen.

Det politiska etablissemanget har misslyckats att ta tag i samhällsproblemen. Politisk korrekthet och falsk snällhet är nog farligare för vårt land än att SD skulle få ökat inflytande. Vad är värst, välfärdssystemets sammanbrott eller ett SD som har haft vissa problem i sin historik? Folk har tröttnat. SD är kanske räddningen, Lasse.

Björn