Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Att Hemköp fortfarande vill sälja kött för att kunderna efterfrågar det är en logisk kullerbytta svår att förstå, menar insändarskribenten. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Saken är biff för Hemköp

Företag ska hålla sig ifrån att bestämma åt folket. I vår samhällsordning med representativ demokrati och hemska tanke kapitalism stiftas lagar och förordningar av en folkvald riksdag, anser ”Morotsmannen”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Hemköp har bestämt sig för att straffa kunder med deras bonuskort som handlar kött. Köp kött och få lägre bonus än om du köper sojabiffar. Är det inte lika bra att införa en bonus som blir högre för hur mindre du handlar överhuvudtaget? Nästan alla varor som Hemköp säljer har en miljöpåverkan genom produktion och transport av dem. Men kanske Hemköp ska sikta på att bli Grönköp?

Ut med alla varor i alla butiker och bygg om dem till odlingar av biodynamiska grönsaker. Saken är biff. Företag ska hålla sig ifrån att bestämma åt folket. I vår samhällsordning med representativ demokrati och hemska tanke kapitalism stiftas lagar och förordningar av en folkvald riksdag. Att Hemköp fortfarande vill sälja kött för att kunderna efterfrågar det är en logisk kullerbytta svår att förstå. Sluta sälja kött om det är så negativt för miljön och ta smällen. Själv tar jag svängen förbi ICA Maxi nästa gång jag ska handla.

Morotsmannen

LÄS MER: Tacka nej till Hemköps uppfostrande klimatpekpinnar

LÄS MER: Tramset når nya nivåer när anti-PK-högern rasar mot Hemköp