Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Är våra bibliotek medvetna om denna så kallade process, undrar insändarskribenten.
Är våra bibliotek medvetna om denna så kallade process, undrar insändarskribenten.

Söka jobb – på Stadsbiblioteket?

Var ska jag söka jobb om inte på Arbetsförmedlingen – som hänvisar till biblioteket, undrar Jocke.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Besökte Arbetsförmedlingen på Järntorget nyligen för att söka arbete i deras datorsal men blev motad i grind. Fick höra att de har stängt på grund av coronavirus och blev rekommenderad att söka jobb på min hemdator (som jag saknar) eller att gå till något bibliotek.

Försökte inleda en konversation om bibliotekens syfte (att låna ut böcker) och Arbetsförmedlingens syfte (att förmedla arbete) men det var lönlöst för det var ju inte hans påhitt utan regeringens. Jag gick naturligtvis till Stadsbiblioteket och hörde mig för och de hade så klart ingen aning om denna inofficiella procedur.

Är våra bibliotek medvetna om denna så kallade process? Vad är Arbetsförmedlingens roll i samhället? Var ska jag söka jobb om inte där? Vad är det jag betalar skatt för? Väntar med spänning på svar från ansvarig från Arbetsförmedlingen och Stadsbiblioteket.

Jocke

LÄS MER: Här är branscherna där sommarjobben finns – trots coronakrisen