Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Så städas centrala staden

Centrum städas extra varje dag under sommaren, skriver Stefan Risedal.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Svar

till Mc Martin, Mölndal 26/6

Har vi ingen renhållning alls i centrala staden på helger, frågar signaturen Mc Martin som en söndagskväll möttes av krossat glas, slängda flaskor och massor av fimpar på Erik Dahlbergsgatan i Vasastaden.

Jo, under de fyra månaderna maj–juni–juli–augusti städas det centrala stråket från Avenyn via Kungsportsplatsen och Östra Hamngatan till Gustav Adolfs torg, Brunnsparken och Drottningtorget extra varje dag inklusive lördagar och söndagar.

Den extra städningen i detta stråk innebär att gator, trottoarer, torg och platser sopas med maskin varje dag, helst på morgonen och som senast under förmiddagen. Dessutom töms papperskorgarna vid behov flera gånger varje dag. Övriga gator i centrala staden maskinsopas en gång i veckan året runt. Men om Göteborgs Stad får in anmälningar eller tips om glas och skräp, som på Erik Dahlbergsgatan, finns en extra sopmaskin som på dagtid på vardagar kan sättas in på särskilt utpekade gator och platser i centrala staden.

Göteborgs Stad vill samtidigt påminna om att det är varje fastighetsägares ansvar att vid behov städa trottoaren utanför sitt hus. Du som vill anmäla att själva gatan, alltså körbanan, behöver städas extra, maila [email protected] eller ring 031-365 00 00.

Stefan Risedal

planeringsledare trafikkontoret Göteborgs Stad