Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Göteborgs Stad
Bild: Göteborgs Stad

Så ser processen för linbanan ut

Projektet Göteborgs stadslinbana har en komplex och tidskrävande beslutsprocess framför sig innan besked kan lämnas om och hur projektet ska gå vidare, skriver Ann-Charlotte Setterdén.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till Hans Ottosson, 12/10

I april 2019 beslutade trafiknämnden om fem uppdrag i anknytning till Göteborgs stadslinbana varav flera är knutna till finansiering och kostnader. Den 30 oktober 2019 kommer trafikkontoret att redovisa de fem uppdragen som du kan läsa mer om på https://stadsutveckling.goteborg.se/stadslinbana/. Här kommer du också kunna ta del av den information som trafiknämnden får till sig efter mötet den 30 oktober.

Projektet Göteborgs stadslinbana har en komplex och tidskrävande beslutsprocess framför sig innan besked kan lämnas om och hur projektet ska gå vidare. Till följd av att projekt Göteborgs stadslinbana har ett antal planeringsinriktningar som beslutats om i kommunfullmäktige 2016, behöver projektet, efter det varit hos trafiknämnden, vidare till kommunfullmäktige via kommunstyrelsen för beslut om fortsättning.

Eftersom projektet också är ett av Sverigeförhandlingens avtalade fyra kollektivtrafikobjekt i Göteborg behöver de andra parterna i Sverigeförhandlingen, Västra Götalandsregionen och staten också involveras i beslutsprocessen.

Ann-Charlotte Setterdén

kommunikationsansvarig Göteborgs stadslinbana