Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Måns Langhjelm

Så löste vi bemanningen för 20 år sedan

Vi lyckades anställa nya ordinarie sjuksköterskor med hjälp av bemanningssköterskor utifrån, bokade på långtidsuppdrag, skriver signaturen Många års erfarenhet.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Läste med stor oro att man tänker stänga avdelningar på Sahlgrenska på grund av att det saknas bemanning, vilket är en katastrof för alla berörda.

Har tidigare själv arbetat i 30 år på Sahlgrenska och redan för 20 år sedan var det bemanningsproblem.

Jag och en kollega anställdes som vårdenhetschefer och fick ta tag i en avdelning som i stort sett var tömd på personal.

På den tiden fick vi bra avtal när bemanningssköterskorna gick längre tid.

Vi lyckades med hjälp av bemanningssköterskor utifrån, bokade på långtidsuppdrag, att anställa nya ordinarie sjuksköterskor. Våra duktiga bemanningssköterskor lärde sig snabbt vår specialitet och var även duktiga på att träna och handleda våra nya ordinarie sjuksköterskor.

På den tiden fick vi bra avtal när bemanningssköterskorna gick längre tid. Totalt sett blev det inte dyrare att under en begränsad tid ha bemanningssköterskor. Vi slapp att stänga avdelningar och alla patienter kunde vårdas på rätt avdelning, med rätt kompetens.

Jag hoppas att SU kommer fram till en lösning fort. Att ha patienter liggande på andra specialitetsavdelning är inte en bra lösning.

Många års erfarenhet