Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Johan Nilsson/TT

Så får vi ordning på elsparkcyklarna

Mitt förslag innebär att kommunen tar fram kartunderlag med inritade ytor där elsparkcyklar hänvisas att parkera, skriver Kristian Dahlén.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

De väcker känslor, vi ser dem över hela stan, ett etableringskrig pågår – elsparkcyklarna är här. Jag är positiv till nya trafikslag som kan avlasta kollektivtrafiken och i bästa fall minska bilåkandet.

Mycket av det negativa kopplat till elsparkcyklarna är att de parkeras lite var som helst. Jag har lagt ett ”Göteborgsförslag” – nummer 835. Förslaget innebär att kommunen tar fram kartunderlag med inritade ytor där elsparkcyklar hänvisas att parkera. Kartlagret bör tillhandahållas via ett öppet API (ett slags dataprotokoll som gör det möjligt att överföra data mellan olika program – reds anm) som i praktiken skulle kunna innebära att tjänsteleverantörerna kan tvinga användaren att checka ut i en zon avsedd för parkering.

Kristian Dahlén