Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Prioritera människan före alla projekt. Och anordna en hearing om Västlänkens budget. Väntar en ny
Prioritera människan före alla projekt. Och anordna en hearing om Västlänkens budget. Väntar en ny "överraskning" runt hörnet? skriver Tommy Sandgren. Bild: Stefan Berg

Sätt människor före projekt

Nu är det hög tid att lyssna på samt ta ansvar för människan och prioritera den före alla dessa projekt, skriver Tommy Sandgren.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Är det projekt det beslutas om så är stadens skattkista outsinlig. Är det människor det gäller, brukare som gamla och barn eller utförare inom hemtjänst, skola, vård med mera, då skall hyveln fram för här skall skäras kostnader. Är det så vi invånare vill att stadens politiker skall agera? Nej, nej, nej.

Börshuset där kommunfullmäktige(KF) sammanträder är nyrenoverat men det gamla sättet att regera Göteborg sitter inmurat i väggarna. De styrande politikerna säger sig veta bäst och ”tar ansvar att föra Göteborg framåt”. Tar ansvar? Vad innebär de orden? Projekt Gobigas! Vem har tagit ansvar för det? Skeppsbron! Linbanan! och så vidare. Skattkistan så klart. Nu är det hög tid att lyssna på samt ta ansvar för människan och prioritera den före alla dessa projekt.

På tal om projekt och skattkista. Nu skall Västlänken upp på kommunens bord igen (läs trafiknämnden). På webbsidan Göteborgs kommun / Göteborgsförslaget / Aktuella förslag / nr. 828 (gå in, läs och rösta) har 269 invånare, till dags dato, begärt en öppen hearing avseende status gällande tidplan, budget och miljö sommaren 2019. En sprucken tidplan innebär en sprucken budget. Vad får det för konsekvens för miljöutsläppen? Västlänken är budgeterad till 30 miljarder i dagens penningvärde och projektet pågår i minst åtta år till. Vad är statusen sommaren 2019? Väntar en ny “överraskning” runt hörnet?

Hur ställer sig en majoritet i trafiknämnden till en hearing? Vad vet man kontra vad stadens invånare fått information om? Går begäran vidare till fullmäktige? Hur ställer sig i så fall ansvarig majoritet där för en hearing?

Tommy Sandgren