Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sätt in övervakningskameror i klassrummen

Jag är själv lärare och tycker man kan ha kameraövervakning i varje klassrum, jag hade inte haft något emot att undervisa på det sättet, skriver Britt Jigberg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Allt fler fall kan bevisas och skyldiga straffas för gärningar de nekar, till tack vare övervakningskameror. Hade Anna Linds mördare kunnat tas, eller Lastbilschauffören på Drottninggatan, eller andra kriminella människor som begår brott om de inte fångats på bild?

Många häpnade över de kriminellas beteende som filmades av en poliskamera vid stoppandet av en mopedist nyligen. Alla som inte har något att dölja borde inte bryr sig om de råkar bli filmade om de går på stan eller i en shoppinggalleria.

Jag tycker verkligen att man ska sätta upp många fler kameror. Jag är själv lärare och tycker man kan ha kameraövervakning i varje klassrum, jag hade inte haft något emot att undervisa på det sättet. Då finns alltid bevis att spela upp för föräldrarna om deras barn betett sig illa och stört undervisningen, vilket i långa loppet kan ge lugna lektioner.

Videoövervakningen är inte tänkt som kontroll av lärarens undervisning – de lärare som inte vill bli filmade kanske i själva verket inte är dugliga lärare? Det finns ju sådana med.

Mitt huvudsyfte är att ju fler kameror desto större lugn och ordning både i klassrummet och samhället i stort. Och som sagt – har man inget att dölja finns ingen anledning att känna sig ”kränkt” .

Britt Jigberg