Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Sänk inte paddlingen i Vättlefjäll

Se till att kanotpaddlingen i Vättlefjäll kan fortsätta på samma utmärkta sätt som hittills, skriver signaturen Carl.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

En viktig orsak till att vi som sedan länge bor i Angered och trivs här, är närheten till den fantastiska naturen. Ingen annanstans i Göteborg finns motsvarande möjligheter. Kommunen har på ett föredömligt sätt genom anläggning och underhåll av stigar tillgängliggjort stora natursköna områden, som exempelvis Lärjeåns dalgång och sjösystemen runt Surtesjön.

En spännande och viktig del av detta är möjligheten att kanotledes komma långt in i Vättlefjäll. Detta är en mycket populär aktivitet och verksamheten bedrivs på ett utmärkt sätt genom Friluftsfrämjandet, delvis genom frivilliga insatser och delvis genom att ge vissa kategorier arbete, som annars normalt står utanför arbetsmarknaden.

Kostnaden för kommunen är långt lägre än värdet av dessa insatser. Att få ut många människor i naturen är friskvård när den är som bäst. Till min förvåning och bestörtning kan jag läsa i tidningen (GP 25/3) att kommunen överväger att dra sig ur sina nuvarande åtaganden.

Jag tror faktiskt inte att andra föreningar som inte har liknande avtal som Friluftsfrämjandet misstycker. Även dessa föreningar har nytta av möjligheten att komma ut på Vättlefjälls sjöar. Om den nya sektorschefen vill göra avtryck så är detta definitivt inte ett lämpligt objekt. Se till att verksamheten kan fortsätta på samma utmärkta sätt som hittills!

Carl