Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Elisabeth Alvenby
Bild: Elisabeth Alvenby

Säg som det är!

Att som boende i stan kunna parkera sin bil blir allt svårare. Till det kommer "prisjusteringar" på 24 procent, skriver Mikael Uddh.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Göteborgs stads parkering AB har en politiskt beslutad prisstrategi. Denna strategi innebär tydligen att man slutar erbjuda boendeparkering och dessutom kan man höja priset för en p-plats med 24 procent från en månad till en annan.

Jag bor i Kungsladugård och för ett år sedan flyttade jag cirka fyra kvarter, det gjorde att jag blev av med mitt boendeparkeringstillstånd på grund av att ”vi erbjuder inte boendeparkering på den adressen”.

Jag hittar en förhyrd p-plats på Karl Johansgatan för 730 kronor per månad, inte billigt men det är en garanterad plats som dessutom är skyddad. I dag, ett år senare, kommer information om en årlig prisjustering på 24 procent. Snälla Parkering Göteborg, sluta kalla er för aktiebolag och sluta kalla det för prisjustering. Sägs som det är, vi har gjort en politiskt motiverad skattehöjning med 24 procent.

Tyvärr har jag inget val, jag behöver bilen även om jag bor i Kungsladugård, det är bara att betala.

Mikael Uddh