Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Säg hej till chauffören!

Bussarna i Göteborg körs av människor så säg hej till chaufförerna när du åker med, skriver Pontus.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag är bussförare sedan några år tillbaka och kör för Västtrafik i Göteborgsområdet. Det är tydligt att ni passagerare har fått för er att utvecklingen har gått mycket fort framåt. Många tycks tro att bussarna numera är självkörande och att föraren numera tillhör historien.

Men så är det inte!

Längst fram i bussen sitter en lågavlönad förare som arbetar för att ni alla skall komma fram tryggt och säkert. Föraren arbetar ofta delade skift med långa lunchraster på 4-5 timmar och börjar tidigt på morgnar o arbetar sena kvällar oavsett veckodag för er skull. På helger och nätter får vi drygt trettio kronor extra varje timme för "obekväm arbetstid".

Vi skulle alla förare, utan undantag, uppskatta om ni ville vinka till oss eller kanske säga godmorgon när vi ses. Dagen blir så mycket trevligare när någon visar lite uppskattning. Varje gång en buss, eller spårvagn, väntar på er när ni kommer springande bjuder föraren på lite av sin rast som oftast är mycket begränsad. Ytterst få av er vinkar eller säger tack för denna generositet.

Undantagslöst kan jag garantera att en vinkning eller ett tack skulle uppskattas av den icke förarlösa bussens förare. Han eller hon kanske väntar på dig nästa gång du är lite sen och bjuder på lite av sin rast?

Pontus