Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Insändarskribenten tycker blodgivning borde bli enklare. Bild: Stefan Bennhage
Insändarskribenten tycker blodgivning borde bli enklare. Bild: Stefan Bennhage

Riskfyllt och dyrt att ge blod

Jag har alltså förutom mitt blod lagt tid och pengar och dessutom utsatt mig för risk att bli smittad av corona, skriver ”Besviken blodgivare”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Häromdagen fick jag ett sms från GeBlod att det råder AKUT brist på min blodgrupp. Jag har inte lämnat blod på ett tag då det inte längre finns så många ställen att lämna på, samt att öppettiderna blivit sämre. Men nu kände jag att jag ville göra en insats.

Jag bokade tid hos Droppen i Nordstan, enda stället som har lördagsöppet. Jag åkte från Landvetter enkom för att lämna blod. Jag parkerade i Nordstans parkeringshus och fick då gå ofrivilligt genom hela Nordstan för att komma till Droppen. När jag var klar gick jag för att betala min p-avgift. Jag hade stått parkerad i 1 timme och 1minut och fick då betala 60 kronor! Avgiften är 30 kronor per timme men man får betala för påbörjad timme, är detta verkligen okej?!

Jag har alltså förutom mitt blod lagt tid och pengar och dessutom utsatt mig för risk att bli smittad av corona. Nu lämnade jag blod för 29:e gången, men det kommer att dröja innan jag har mitt 30-jubileum.

Jag vill uppmana GeBlod att åter ha öppet på lördagar på Frölunda Torg, då hade jag inte behövt utsätta mig för smittorisk samt haft en enklare, gratis parkering. Och till Nordstan vill jag bara säga: skäms.

Besviken blodgivare

LÄS MER: Akut blodbrist på Sahlgrenska – operationer kan påverkas

LÄS MER: Här är hunden och katten som räddar liv på Blå stjärnan