Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varför ska man inte kunna ha lägenhetsvisning nu när restriktionerna har släppts?, undrar insändarskribenten. Bild: Maria Loewen
Varför ska man inte kunna ha lägenhetsvisning nu när restriktionerna har släppts?, undrar insändarskribenten. Bild: Maria Loewen

Restriktionerna är borta – låt oss gå på visning

Att ordna en kort visning så att sökande kan få en allmän uppfattning om lägenhetens skick kan inte vara något problem ut smittosynpunkt, skriver Anders Ericson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Vi har inte längre några större restriktioner och samhället har i stort sett gått tillbaka till ett så kallat normalläge. Detta har dock Familjebostäder inte uppmärksammat.

Om du erbjuds en lägenhet hos Familjebostäder, via Boplats, har du inte möjlighet att se den. Efter en fråga om varför man inte får se lägenheten svarar Familjebostäder: "Vi har ännu inte släppt fullt ut på våra restriktioner". Ovan meddelanden lämnas den 11 oktober. Besked om du vill ha lägenheten ska lämnas senast 13 oktober.

LÄS MER: Utredning föreslår nya hyressättningslagar

En lägenhet erbjuds till en sökande. Det är inte direkt någon folksamling som ska titta på lägenheten. Att ordna en kort visning så att sökande kan få en allmän uppfattning om lägenhetens skick kan inte vara något problem ut smittosynpunkt. Sannolikt behöver bara två personer träffas. En vaktmästare och en sökande. De kan hålla behörigt avstånd och till och med använda munskydd och visa upp sina vaccinpass om så önskas.

Alla har inte råd att köpa sitt boende. Men om du har stått i bostadskön i många år ska du inom några dagar bestämma dig för ett boende som du inte har sett överhuvudtaget. Du blir av med din kötid när du tackat ja.

Om ditt boende inte blev som du hade tänkt dig får du börja på ruta ett igen och hoppas att Familjebostäder om 10 år har släppt på sina restriktioner.

Anders Ericson

LÄS MER: Allmännyttan: Sänkta byggkostnader lösningen

LÄS MER: Bostadspolitik är ingen tävling om bästa boendeformen