Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Klassrum nya glänningeskolan Bild: Henrik Williamsson
Klassrum nya glänningeskolan Bild: Henrik Williamsson

Rektorerna måste förstå allvaret!

Varför ska vi undervisa på distans i tomma klassrum när vi kan göra det hemifrån, undrar Frustrerad lärare som vill ta sitt samhällsansvar.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag jobbar som gymnasielärare i Göteborg och undrar varför rektorer på olika skolor i stan beordrar oss att komma till skolan och ha vår distansundervisning.

Det är sjukt att vi lärare ska ge oss ut i lokaltrafiken för att sen sätta oss i ett tomt klassrum och undervisa online. Jag förstår att det var viktigt med det kollegiala stödet under en uppstartsperiod eftersom vi alla fick sätta oss in i ett nytt sätt att undervisa, men nu när vi behärskar undervisning online så ställer jag frågan, är det inte viktigare att vi håller oss hemma och undviker smittorisken?

Vem är ansvarig för att stadens rektorer går emot myndigheternas rekommendationer om att man ska arbeta hemifrån om det är möjligt?”

Frustrerad lärare som vill ta sitt samhällsansvar

Läs också: Varför tvingas vi åka till jobbet?