Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hamid Zafar. Bild: Jonas Lindstedt
Hamid Zafar. Bild: Jonas Lindstedt

Rektor Hamid, kom tillbaka!

Hamid Zafar är rektorn som lyckades få rätsida på den problemtyngda Sjumilaskolan i Göteborg. Sedan årsskiftet är han stationerad i Mullsjö. Göteborg måste göra allt i sin makt för att få tillbaka honom, skriver signaturen Hoppfull göteborgare.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Hamid Zafar var en av förgrundsgestalterna för att stävja stök och oro på Sjumilaskolan i Biskopsgården. Han har själv invandrarbakgrund och är uppväxt i området. Det gör att han har en helt annan förståelse och insikt i problematiken som råder i våra utanförskapsområden. 2019 utsågs han även till årets svensk av tidskriften Fokus.

Tyvärr verkade Mullsjös kommun förstå hans föredömliga egenskaper bättre än Göteborg och därför verkar han numera där som barn- och utbildningschef i stället för hos oss. Jag tycker det är väldigt tråkigt att Göteborgs kommun kunde släppa en sådan eldsjäl som gör sådana fina insatser som verkligen gör skillnad i vårt samhälle.

Med de stora problem som råder i vår stad skulle vi i stället behöva honom här i Göteborg för att rädda fler skolor och elever. Genom det kan vi på sikt minska rekrytering till kriminella gäng och utanförskap.

Hoppfull göteborgare