Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här fordras kompetent personal som dels behöver utbildas i flygservicemanskap och brandskydd, och dels behöver lära sig hantera svåra situationer med agiterade intagna och anhöriga, skriver insändaren. Bild: Robin Aron
Här fordras kompetent personal som dels behöver utbildas i flygservicemanskap och brandskydd, och dels behöver lära sig hantera svåra situationer med agiterade intagna och anhöriga, skriver insändaren. Bild: Robin Aron

Regionservice tackar oss med avsked

Att massavskeda personal efter tolv månader blir helt enkelt förödande för kompetensen på arbetsplatsen, skriver Carl Ryttsén.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Sedan 18 månader tillbaka jobbar jag som timanställd på vakten på Östra Sjukhuset. Vi arbetar med patienttransporter, är flygservicemän, tjänstgör som första brandstyrka och är behjälpliga vid hot och våld. Vi har nu nåtts av beskedet att alla timanställda som arbetat över tolv månader kommer avskedas efter nyår. Grunden till det här beslutet bottnar i sparkrav. Vår arbetsgivare Regionservice har beslutat att så ska ske inom alla deras befattningar på SU-sjukhusen. Motiveringen lyder att de inte har råd med att timpersonal blir in-LAS::ade och måste erbjudas fast tjänst.

Under hela året har vi ställt upp och jobbat otroligt mycket under pandemin, ofta upp emot 200 timmar i månaden på treskift där all fritid prioriterats ner för att hålla sjukhusets elementära funktioner igång.

Problematiken med det här agerandet är tvåfaldig. För vår egen del känner vi oss fruktansvärt svikna. Under hela året har vi ställt upp och jobbat otroligt mycket under pandemin, ofta upp emot 200 timmar i månaden på treskift där all fritid prioriterats ner för att hålla sjukhusets elementära funktioner igång. Tacket för den här insatsen blir nu att med endast två månaders varsel tvingas söka nytt jobb på en arbetsmarknad präglad av pandemin där många står arbetslösa. Det känns fruktansvärt orättvist, då samma personal behövs även nästa år och allt bara handlar om ekonomi.

Och inte nog med att vi själva blir arbetslösa i ett svårt läge, även arbetsplatsen som sådan blir lidande. Här fordras kompetent personal som dels behöver utbildas i flygservicemanskap och brandskydd, och dels behöver lära sig hantera svåra situationer med agiterade intagna och anhöriga. Det tar lång tid innan man blir varm i kläderna och skicklig på att hantera det breda uppdraget. Att massavskeda personal efter tolv månader blir helt enkelt förödande för kompetensen på arbetsplatsen. Speciellt med tanke på att många av de fastanställda börjar närma sig pensionsålder och ny kompetent personal måste fasas in.

Regionservice stoltserar gärna med sina ledord ”Tillsammans, med glädje, lite bättre varje dag”. Vi på vakten Östra har svårt att se hur det rimmar med den mycket tveksamma personalpolitik de för.

Carl Ryttsén

LÄS MER: Sahlgrenskas sparkrav: Hundratals miljoner kronor