Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Regeringen agerar allt oftare enligt Ragnar Skanåkers skröna, anser insändarskribenten. Bild: Sören Andersson/TT
Regeringen agerar allt oftare enligt Ragnar Skanåkers skröna, anser insändarskribenten. Bild: Sören Andersson/TT

Regeringen och Skanåker

Regeringen fortsätter att ställa krav på Kommuner (K) och regioner (R) utan att ta något eget ansvar, skriver signaturen Skjut mitt i prick.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Regeringen fortsätter att ställa krav på Kommuner (K) och regioner (R) utan att ta något eget ansvar. Exempelvis tycks Regeringen mena att det är K och R som ansvarar för att genomföra den coronatestning som Regeringen beslutat, utan att fråga K eller R om de kan, som det verkar. Nu har Regeringen även beslutat att K inte får neka sommargäster hemtjänst oavsett om detta kan verkställas under rådande pandemi.

Saken liknar ett underbart uttalande som tillskrivs vår flerfaldige OS-medaljör, skarpskytten Ragnar Skanåker, som påstås sagt att han kunde göra vem som helst till världsmästare i skytte bara de gjorde som ha sa. Hur detta skulle genomföras framgick inte men vi kan tänka oss att Ragnar helt enkelt sa: ”Skjut mitt i prick”!

Regeringen agerar tyvärr allt oftare enligt denna skröna och säger till K och R att genomföra 100 000 coronatester fort som attan, att ge hemtjänst till alla gäster som har detta i hemkommunen oavsett hur många gäster som kommer, och så vidare – utan att fråga eller annars ta reda på om detta ens är genomförbart.

Skjut mitt i prick

LÄS MER: Vi får inte ens ett tack