Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Angered centrum, Hjällbo och Hammarkullen har ett flertal butiker och restauranger, borde det inte finnas även i Rannebergen?, skriver insändarna. Bild: PER WAHLBERG
Angered centrum, Hjällbo och Hammarkullen har ett flertal butiker och restauranger, borde det inte finnas även i Rannebergen?, skriver insändarna. Bild: PER WAHLBERG

Fria ord: Rannebergen behöver uppmärksammas och utvecklas!

Att öppna upp verksamheter och simhallen skulle liva upp stämningen och ge en trygg miljö för alla, skriver ”Unga områdesutvecklare i Rannebergen”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Vi är ett gäng feriearbetare som jobbar inom områdesutveckling på Kooperativet Fjället, i Rannebergen. Vårt mål är att återuppliva Rannebergen och skapa en trygg miljö. De flesta av oss feriearbetare bor inte i Rannebergen, men under dessa veckor insåg vi snabbt att området är rätt dött. Vi har intervjuat människorna som bor här och de flesta har gett oss liknande åsikter kring området, som bland annat att det behövs en livsmedelsbutik, öppna upp sporthallen/simhallen och skaffa en bankomat.

Folk är väldigt missnöjda med att behöva åka ner till Angered centrum för att handla. Centrumet består endast av en pizzeria och inget mer. Att det saknas en livsmedelsbutik har även varit en nackdel för hemtjänsten här i Rannebergen. Förr har det varit lättare att handla åt deras vårdtagare på Ica i Rannebergen, men när butiken stängde måste de att åka ner till Angered centrum.

Rannebergen var bättre förr för både ungdomar och äldre enligt flera som vi pratat med.

Angered centrum, Hjällbo och Hammarkullen har ett flertal butiker och restauranger, borde det inte finnas även i Rannebergen? Sommaraktiviteter hindras även på grund av detta, barnen vill kunna ha möjligheten att köpa glass och sådant. En tom lokal påverkar mer än vad man tror, det leder till att ingen rörelse sker i området. Äldre ungdomar hänger utanför det tomma centrumet och det skapar oro bland folk. Dessutom finns det ingen naturlig mötesplats, som ett café.

Rannebergen var bättre förr för både ungdomar och äldre enligt flera som vi pratat med. Att öppna upp verksamheter och simhallen skulle liva upp stämningen och ge en trygg miljö för alla.

Unga områdesutvecklare i Rannebergen

LÄS MER: Tjejer som älskar sina orter – Angered och Bergsjön

LÄS MER: Så ska Göteborg få bort alla utsatta områden – på fem år