Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Rabblade hela mitt namn och personnummer

Han ville ha fler uppgifter för att verifiera ett lån jag ansökt om, påstod han, skriver signaturen Upprörd gamling.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Häromdagen blev jag uppringd av en man som frågade är detta: och han sade hela mitt namn. Jag svarar aldrig ja på sådana frågor utan undrade: Vad gäller det? Han ville ha fler uppgifter för att verifiera ett lån jag ansökt om, påstod han. Du måste ha ringt fel, jag har inte ansökt om något lån, svarade jag. Han lät irriterad och rabblade hela mitt namn och hela mitt personnummer, även de fyra sista siffrorna och undrade om inte detta var jag. Då avslutade jag samtalet. Det kändes mycket obehagligt.

Jag kontaktade polisen, frågade dem hur mannen kunnat få tag i mina personuppgifter? Det är lätt att få ut det genom Skatteverket, svarade polisen. Hur är det möjligt att vem som helst kan kontakta Skatteverket och få ut allt om mig bara så där? Borde inte Skatteverket kontakta mig och fråga om det är okej att de lämnar ut mina uppgifter till den eller den firman? Ett telefonsamtal kunde ju reda ut vem jag vill skall veta detta. Inte Svea Inkasso AB, det var dit bedragarens telefonnummer gick.

Upprörd gamling