Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Anders Hofgren
Bild: Anders Hofgren

Röstfiske i stället för debatt

Vi behöver en seriös debatt om hur vi stoppar radikalisering och extrema rörelser. Kommunstyrelsens ordförande i Göteborg bidrar inte till detta, skriver Pelle Berglund.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det känns självklart att svenska IS-terrorister som begår brott ska lagföras och straffas. Men när Göteborg stads främste företrädare, kommunstyrelsens ordförande Axel Josefson (M) skriver en debattartikel om detta häromdagen så häpnar man över innehållet.

Han skriver bland annat:

”Vi ska pröva lagarna och se om det går att neka försörjningsstöd eller vräka IS-anhängare som eventuellt bor i kommunens bostadsbestånd”.

Axel Josefson är väl medveten om att socialtjänstlagen och hyreslagen inte tar hänsyn till vilken inställning eller uppfattning medborgarna har i Göteborg och inte godtyckligt kan användas när det behagar kommunstyrelsens ordförande. Vilka fler grupper eller anhängare ska detta vapen kunna användas mot …?

Detta kallas rättssäkerhet och utgör grunden i ett modernt välfärdssamhälle. Det är svårt att frigöra sig från tanken att Axel Josefson (M) desperat rycks med i populism och vill locka tillbaka väljare från Sverigedemokraterna.

Vi behöver i stället en seriös debatt om hur vi stoppar radikalisering och extrema rörelser. Kommunstyrelsens ordförande har inte bidragit till detta.

Pelle Berglund