Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Justitieminister Morgan Johansson (S). Bild: Henrik Montgomery/TT
Justitieminister Morgan Johansson (S). Bild: Henrik Montgomery/TT

Rätt med misstroendevotum

Morgan Johansson (S) har under många år bromsat arbetet mot både den organiserade brottsligheten och hur vi hanterar återvändande IS-terrorister, skriver signaturen maj53.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Morgan Johansson (S) har under sin tid som justitieminister varit en bromskloss i arbete mot den organiserade brottsligheten. Under många år bromsade han aktivt arbetet med hur IS-terrorister som vill återvända skall behandlas.

Våra grannländer är klara med det juridiska arbetet kring detta och har nu möjligheter att agera inom respektive lands lagar. Sverige har inte förberett sig. Och allt vilar nu på en mycket godtycklig grund där gränspolis och polis i landet inte har möjlighet att kontrollera vilka som vill komma in i landet och vilka som redan rör sig i landet.

Morgan Johansson menar att han arbetat kraftfullt mot våldet. Det är marginella steg som tagits och mycket har dränkts i utredningar. Men, Morgan Johansson, vi, folket, är inga idioter. Vi ser att du förhalar och vi tvingas leva i ditt otrygga samhälle fyllt av meningslösa floskler. Annie Lööf (C) säger att det inte hjälper med ett misstroendevotum mot Morgan Johansson, men det är precis detta vi behöver. Politiker som vågar använda de demokratiska redskap vi har för att få bukt med våldet.

Maj53