Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Rädda miljön med järnvägen

Vi måste bli bättre på att använda järnvägen som transportsätt, skriver "Rädd om miljön".

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det talas mycket om miljöpåverkan och vad vi kan göra, inte minst av Greta Thunberg. Alla transporter har en stor miljöpåverkan! Först bör vi bli bättre på att använda närproducerat, så att långa transporter kan minskas. Sedan bör långa transporter snarast gå via järnvägarna.

Alla transporter som går med lastbilar från ostkusten ner till kontinenten, mellan Stocholm och Göteborg och från Norge/Oslo via E6 förbi Kungälv, genom Göteborg och hela Halland och Skåne, släpper ut enorma mängder avgaser.

Därför bör bör järnvägarna från Norge/Oslo till kontinenten, ostkusten ner till kontinenten och Stockholm till Göteborg snarast byggas ut till dubbelspår. Tunga transporter med tåg bör i första hand gå på nätterna och i containrar för snabb omlastning. I första hand bör vi tänka på att minska vår konsumtion av prylar!

"Rädd om miljön"