Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rädda klimatet med en skatteåterställare

Det kostar enorma summor för att Sverige ska bli fossilfritt. Det finns dock en lösning, att återställa skatterna till tidigare nivåer, skriver signaturen Kjell.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till Thomas Frang, 20/12

Vad det kostar att finansiera omställningen till fossilfritt på åtta år, kallas i en insändare i GP för elefanten i rummet.

Det är mycket pengar, men att inte agera kraftfullt nu kostar oss en beboelig planet. För att inte tala om finansiella kostnader vid klimatkatastrofen. 900 miljarder står det att vi behöver till nya kraftkällor.

En annan elefant i rummet är skatter. Undantaget sänkning av skatter. Ingen talar om att vi har sänkt skatterna enormt mycket de senaste decennierna. Om vi skulle återföra de sedan 2006 uteblivna, cirka 300 miljarder i skatteintäkter per år eller delar av dem, så skulle vi ha råd med det mesta.

Inte så dumt väl? Bättre nytta än att konsumera och placera på börsen.

Kjell