Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Ingvar Spetsmark

Pumpstationerna fungerar inte

Båtägare tvingas tömma toatankarna i havet när pumpstationerna på land inte fungerar, skriver signaturen Båt-Stig.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Fritidsbåtar skall tömma toatankarna på stationer i land, detta fungerar inte!

Enligt Trafikverkets kartapp finns det mellan Hönö och Lysekil 43 stationer, varav 23 är ur funktion, (53 procent), bedrövligt!

En station är på Käringön som trots grönmarkering på hamnkartan inte fungerar. Kommunens folk var där (trevliga gubbar) för att reparera söndrig brygga. De tittade också på felet med tömningen, då det var stopp i någon ledning. Det lyckades inte helt och jag förstår reparatörens frustration.

Är det någon inom Göteborgs kommun (spårvagnsköparna?), som upphandlat alla pumpstationer? Hur svårt är det att upphandla en pump, en slang och ett munstycke som fungerar?

Det finns inget i anläggningen som tar hand om icke önskvärda föremål (bindor etc.), som orsakar de flesta stopp i stationerna. Att oönskade saker åker ned i toaletten, borde upphandlarna förstått.

Det skylls på handhavandefel. Handhavande: Anslut munstycke till båt, tryck på grön knapp, hur svårt är det?

Nu tvinga man att tömma i havet, utan miljövinster, då man inte åker många sjömil för att leta efter en ny station som eventuellt inte fungerar.

Tag bort lagen, eller byt ut alla pumpstationer till fungerande sådana.

Båt-Stig (som tömmer i havet)