Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

         Bild: Hasse Eriksson / MediaCity iDTV Lab / TT
Bild: Hasse Eriksson / MediaCity iDTV Lab / TT

Public service, nej tack!

I Stockholm har Moderaterna startat en rörelse mot att behöva vara med och skattefinansiera media som mest flörtar med sport och annan underhållning. Nu är det dags för Göteborg att haka på, skriver signaturen Aldrig häftigt att betala skatt.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

I dag, måndag den 20 maj, knäppte man på de lokala nyheterna kl 07.30 för att få det senaste om nya skjutningar, kommunala stolligheter och andra oegentligheter samt annat med lokalfärg som hör den göteborgska vardagen till. Men just i dag väntade faktiskt en överraskning.

Det är alldeles normalt att minst hälften av det diminutiva nyhetsprogrammet belamras med ungdomligt exalterade röster om hur överlägsna alternativt orättvist bortdömda våra lokala blåvita med flera förmågor varit dagen innan. Så även i dag. Fast just i dag var det Sävehof som var ”jävligt” bra.

Men den första halvan av programmet, då? Ingen, säger ingen utanför nyhetsredaktionens korridorer och möjligtvis övriga direkt inblandade, kan ha anat att den första halvan skulle utgöras av en supersnuttifierad genomgång av fem tävlingsbidrag i en snart stundande, lokal popmusiktävling. Eller, anade någon detta? Bara denna redovisning och sport, inga andra nyheter.

I Stockholm har Moderaterna startat en rörelse mot att behöva vara med och skattefinansiera sådan här publik medial servering som mest flörtar med sport och annan renodlad underhållning, oftast dessutom med stabila grå, kommersiella intressen i botten. Nu är det dags för Göteborg att haka på.

Aldrig häftigt att betala skatt