Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: HENRIK MONTGOMERY
Bild: HENRIK MONTGOMERY

Provocerande strejker

Visst tycker jag att både piloter och vårdpersonal ska ha bra betalt, men blir otroligt provocerad av dessa yrkesgruppers upprördhet och strejkande, skriver signaturen ENJ.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det är väldigt provocerande att läsa om till exempel sjuksköterskor som klagar på sin dåliga lön, som enligt uppgift uppgår till cirka 30 000 i månaden brutto, eller om piloter med förmodligen minst den dubbla lönen, som går i strejk i protest mot sina ”dåliga” löner.

Visst tycker jag att både piloter och vårdpersonal ska ha bra betalt, men blir otroligt provocerad av dessa yrkesgruppers upprördhet.

Själv är jag snart 40 år, jobbar heltid med ett administrativt jobb på ett mycket stort företag i Göteborg och jag tjänar cirka 18 000 i månaden. Brutto! Och det är en bra månad. Eftersom jag är anställd via ett bemanningsföretag med timlön får jag inte betalt för röda dagar som infaller mitt i veckan. Vanligen får jag mellan 11-12 000 kronor netto.

Jag har råd med hyran och bilresorna till jobbet. Åka kollektivt är ju uteslutet för oss på landsbygden. Ibland räcker inte pengarna ens till det. Köpa kläder, gå på bio, ha ett telefonabonnemang, eller göra något roligt med barnen ibland är sånt man bara drömmer om.

Och någon strejkrätt har jag inte heller som inhyrd personal. Inte för att jag har råd att vara med i facket ändå. Och mina studieskulder lägger sig på hög hos Kronofogden. Så mycket är en högskoleexamen värd. När ska någon strejka för alla som lever under existensminimum?

ENJ