Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Först när det krisar, som nu inom förlossningsvården, börjar politiker agera, kritiserar Annette Norling. Bild: Olof Ohlsson
Först när det krisar, som nu inom förlossningsvården, börjar politiker agera, kritiserar Annette Norling. Bild: Olof Ohlsson

Proaktiva politiker efterlyses!

Ansvariga politiker från regeringen och nedåt brister i förutseende om vad som behöver åtgärdas, skriver Annette Norling.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Alltid den här efterklokheten bland ansvariga politiker! Inom område efter område. Nu är det förlossningsvården. Först när personal lämnar sina yrken och de som är kvar hotar säga upp sig på grund av usla arbetsförhållanden och överbelastning, blir bristerna tillräckligt synliga, tydligen.

Det är alltid för sent när kaoset är ett faktum.

Ansvariga politiker från regeringen och nedåt brister i förutseende om vad som behöver åtgärdas. Jag efterlyser politiker som är proaktiva och insatta i de områden de ansvarar för och som förebygger de kaotiska situationer.

LÄS MER: Regiontoppen om kraven från barnmorskorna: ”Vi måste göra mer”

Erbjud kompetensutveckling för politiker. Skapa en budget som håller och ta bort sparbeting. Det har ju funnits och finns pengar i ladorna, som finansministern pratat om.

Kanske behövs mer effektiva kommunikationsvägar mellan verksamheterna och beslutsfattarna och där medarbetarna ses som experter?

Annette Norling

LÄS MER: Förlossningssatsning skalas upp i Stockholm

LÄS MER: Barnmorskekrisen: Malin sade upp sig från Östra sjukhuset

LÄS MER: Förlossningskrisen i norr: Julstängt på BB