Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Prissättningen ska vara enhetlig

Ser vi till hur parkeringen används innebär det små utlägg för de flesta som parkerar vid Smithska udden, skriver Hanna Munde, Göteborgs Stads Parkering.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

till Lars K, 11/6

Det stämmer att priserna på parkeringsplatsen vid Smithska udden höjts inför sommarsäsongen (maj-sep) för första gången på omkring ett decennium. Resten av året är det gratis att parkera. Skälet till höjningen är att vår styrelse har beslutat att prissättningen ska vara enhetlig och alltså lika i alla jämförbara områden i Göteborg.

Ser vi till hur parkeringen används innebär det små utlägg för de flesta som parkerar här. Förra sommarsäsongen parkerade 74 procent under 4 timmar. Om vi förutsätter att alla dessa stod 4 timmar kl 8-22 betalar de idag 28 kronor i stället för som tidigare 20 kronor. Den som står hela dagen betalar 40 kronor vilket bara sex procent av alla som parkerade här gjorde 2018.

VI tror och hoppas att den som är bilburen och som vill njuta av bad och natur under sommarsäsongen tycker att detta är en överkomlig utgift.

Hanna Munde

chef Marknad & Affärsutveckling, Göteborgs Stads Parkering