Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Prioriterar prestigeprojekt

Göteborg börjar mer och mer att likna de oljerika men ack så ofria arabiska Gulfstaterna, som i brist på vettig politik i stället lägger pengarna på dyra och onödiga skrytbyggen, skriver Daniel.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Läser på GP att ett underskott på 29 miljoner kronor kommer att leda till stora nedskärningar inom bland annat skola, sjukvård och äldreomsorg i Örgryte-Härlanda. Tidigare har vi fått veta att man på Sahlgrenska ska spara genom att dra in 118 läkartjänster, som nu också har utsetts till landets sämsta universitetssjukhus (!). Dessa ting, som rimligtvis borde tillhöra vår stads huvudsakliga verksamheter, finns det alltså inte pengar till.

Så vad lägger då vår kommunledning våra skattepengar på? Jo, det dyra och totalt förfelade projektet Västlänken, som inte kommer att ge någon kapacitetsökning i tågtrafiken, en lika onödig linbana, samt ett så kallat "evenemangsstråk."

Göteborg börjar mer och mer att likna de oljerika men ack så ofria arabiska Gulfstaterna, som i brist på vettig politik i stället lägger pengarna på dyra och onödiga skrytbyggen.

Personligen har jag totalt tappat tron på att Göteborg och dess offentliga finanser är i goda händer. I det senaste valet hade vi vår kanske sista chans att sätta stopp för denna fruktansvärda miljardrullning, men vi försatte den, så nu får vi helt enkelt leva med alla dess konsekvenser.

Daniel